Nikad nije kasno da se pjeva glasno

Glazba ne poznaje granice, a u slučaju iz naše iduće priče - ni godine. Smiljana Štrbac iz Zagreba odlučila je u 46 godini postati pjevačica, a njezin bend zove se 'Heidi šeće psa'.
Smiljana Štrbac je uspješna menadžerica u revizorskoj tvrtki. Iako se bliži pedesetoj, to je nije spriječilo da se upusti u glazbenu avanturu. Grupa zanimljiva imena 'Heidi šeće psa' osnovana je u svibnju prošle godine. Njihov glazbeni izričaj spoj je bluesa, popa i rocka.

Haidi sam ja. Već neko duže vrijeme dečki me zovu Heidi. Jer imam plavu kosu, obožavam skijanje. Dalmatinka sam podrijetlom ali obožavam skijanje. I nekako sam ja postala njihova klaine Heidi. Nabacivali smo se s raznim fazama i onda je netko ispalio 'Heidi šeće psa'. Ja sam cijelo vrijeme govorila - Samo vi pričajte, ja na to neću pristati, na kraju sam shvatila da mi se naziv 'Heidi šeće psa' sviđa i tako je i ostalo, prisjeća se početaka Smiljana.

U mladim danima Smiljana je plesala u plesnoj skupini Tihane Škrinjarić pa smo je svake nedjelje mogli gledati u popularnim zabavnim emisijama naše televizije. Za taj dio života me vežu prekrasna sjećanja, kao i za vašu kuću. Jer smo najveći broj svojih angažmana imali za HTV kroz večernje programe koji su išli nedjeljom. To je bio moj život. Ja sam živjela taj ples. Živjela sam na stageu. Bavila sam se glazbom još od malena. Pjevala sam kao tinejdžerica u nekim bendovima, s jednim sam snimila album kao prateći vokal. Onda sam počela aktivno plesati i za pjevanje više nije bilo vremena. Bila sam nekako od pjevanja odustala, ali kako sam starija sve više sam svjesna toga da su granice tu ako ih mi postavimo, objašnjava.

Kad je shvatila da su joj četrdesete donijele malo više slobodnog vremena, počela je ponovno razmišljati o tome da se vrati pjevanju, svojoj prvoj ljubavi. Neki put se pitaš što je meni sve ovo trebalo i što mi je bilo. Ali s druge strane to je stvarno nešto što volim i u čemu uživam. Ja sam cijeli život bila povezana s šoubiznisom, samo s nekog drugog aspekta. Ovo čak nisam ni doživjela kao nešto novo, ističe.

Smiljana trenutačno radi na novim pjesmama, a povratak pjevanju možda joj donese i novu ljubav.