Jaka ponuda koncerata i ovaj tjedan

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić i jutros je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavio brojne zanimljive koncerte po dobrom starm pravilu – za svakog ponešto.

Petak - Michelle Gurevich
Večeras nam u goste ponovo dolazi Michelle Gurevich koju su mnogi upamtili kao Chinawoman, Naime, Chinawoman je gostovala već više puta u Zagrebu gdje je stekla nemali broj svojih poklonika a dolazi nam promovirati novi studijski album 'New Decadence' ali ovoga puta pod imenom Michelle Gurevich a ne više Chinawoman. Riječ je o kanadskoj glazbenici ruskog porijekla koja živi u Berlinu i koja njeguje taj neki melodramatičnih stil balada spojenih sa lo-fi pop zvukom i tako skroz kroz svoja četiri studijska albuma koliko ih je do sada objavila. Kantautorica ugodnog dubokog glasa indie rock pjesama koje su mnogi zavoljeli već nakon prvog slušanja. Vrlo šarmantno i simpatično!

Subota:
Kawasaki 3P
Sutra nas čekaju dva velika koncerta domaćih rokera. Svoj najveći samostalni koncert u karijeri održat će grupa Kawasaki 3P koja će sutra nastupiti u maloj dvorani Doma sportova i razveseliti publiku svojim hitovima sa prva tri albuma 'Kawasaki 3P', ''Idu Bugari' i odličan posljednji album 'Goli zbog pasa'. Bit će to presjek njihove karijere a s obzirom koliko su ludi a njihovi koncerti eksplozije dobre zabave i još bolje svirke, vjerujem da će sutra u Domu sportova biti tulum za pamćenje.

BOA
Također sutra navečer grupa Boa obilježava 35 godina od objave prva dva albuma 'Boa' i 'Ritam strasti' sa kojima su osvojili scenu nekadašnje Jugoslavije a hitovi kao što su 'Milion', 'Sela gore', 'Živjeti od mraka', 'Jer ljubav je', 'Ljudožder' itd. su postali svojevrsni rock evergini. Dakle, naglasak će biti na hitove sa prva dva albuma ali će svirati i ostale najveće hitove iz svoje karijere.

Nedjelja : Benjamin Piat 'Marquise'
U nedjelju nam u goste dolazi francuski šansonjer Benjamin Piat u sklopu Praznika frankofonije u Hrvatskoj. Ovaj mladi francuski šansonjer sve je popularniji u Francuskoj ali i širom svijeta dolazi nam promovirati svoj drugi album 'L'échappée Belle'. Piat će nastupiti uz pratnju gitariste Richarda Panverta a osim u klubu Sax u nedjelju 26. ožujka, nastupit će još u Sarajevu i Banja Luci.

Ponedjeljak: Xixa 'Bloodline'
U ponedjeljak u sklopu festivala Impulse u Riječkom Pogonu kulture nastupa grupa Swans a u Močvaru dolazi odličan novi američki bend Xixa. Oni dolazi iz Tuscona popraćeni hvalospjevima debi albuma 'Bloodline'' sa kojeg gledamo spot za naslovnu pjesmu. Grupa Xixa odlično kombinira već dobro poznatu mješavinu americane, indie rock i tex mex na način kao što to rade grupe kao što su Calexico ili Giant Send a koji imaju vrlo velik broj poklonika u Hrvatskoj pa vjerujem da će i ovaj koncert nove američke grupe Xixa u Močvari u ponedjeljak navečer biti dobro posjećen. Osim toga grupu Xixa su i osnovali Brian Lopez i Gabriel Sullivan koji su godinama svirali u grupi Giant Send. 

Četvrtak 30 ožujka: 'Lisa Hannigan 'Undertow'
U četvrtak u Tvornici kulture gostuje irska kantautorica Lisa Hannigan koja dolazi u sklopu velike europske turneje promovirati svoj novi studijski album 'At Swim'. U pitanju je iznimno uspješna i vrlo popularna irska kantautorica koja je bila nominirana za nagradu Mercury a debi album 'Sea Sew' proglašen je najboljim albumom u Irskoj 2009. godine. Lisa je godinama bila prateći vokal  Damiena Ricea gdje je stekla veliko iskustvo. Novi album 'At Swim'  nastao je suradnjom sa Aaronom Dessnerom iz grupe The National. Lisin glas nazivaju anđeoskim pa je ovo odlična prilika da se upoznamo sa ovim irskim anđelom.