Twitter po prvi put razmatra uvođenje opcije pretplate

Twitter razmatra izradu premium verzije svog popularnog Tweetdeck sučelja namijenjenog profesionalcima, objavila je kompanija, otvorivši mogućnost da po prvi puta počne naplaćivati pretplatu od dijela korisnika.

Kao i većina ostalih društvenih mreža, Twitter se od osnivanja prije 11 godina usredotočio na izgradnju široke mreže korisnika besplatnih usluga, a podrška je dolazila od oglašavanja. Prošli mjesec je kompanija objavila kako ima 319 milijuna korisnika širom svijeta.

No za razliku od mnogo većeg Facebooka, Twitter nije uspio privući dovoljno prihoda od oglašavanja kako bi poslovao s dobiti, čak ni zahvaljujući 'tweetovima' američkog predsjednika Donalda Trumpa i drugih slavnih osoba, zbog čega je ta mreža u stalnom središtu pozornosti.

Naknada bi mogla doći od nove verzije aplikacije Tweetdeck, postojećeg sučelja koje pomaže korisnicma u korištenju Twittera. Twitter provodi istraživanje kako bi procijenio interes za novu, poboljšanu verziju Tweetdecka, izjavila je glasnogovornica Brielle Villablanca.

Nema naznaka da Twitter razmatra naplaćivanje naknada od svih svojih korisnika.