Počinje Zagrebački gitaristički festival

Počinje Zagrebački gitaristički festival, koji će trajati sve do 1. travnja, a u grad su stigle gitarističke zvijezde. Najveća među njima je Pepe Romero. Taj najveći živući gitarist klasične glazbe i član kraljevske gitarističke obitelji Los Romeros svira večeras u Kristalnoj dvorani hotela Westin.

Romero je na glazbenu scenu prvi put kročio sa sedam godina i od tada nastavlja oduševljavati publiku diljem svijeta. Iza njega su tisuće koncerata,  suradnja s vodećim dirigentima i 60 objavljenih nosača zvuka. U lipnju 1996. godine dobio je "Premio Andalusía de la Musika", najveće priznanje koje zemlja iz koje potječe dodjeljuje za doprinos umjetnosti. Osim toga, Njegovo Veličanstvo, španjolski kralj Huan Karlos, proglasio je Pepea i njegovu braću vitezovima Reda "Isabel la Katólika".

Zagreb Guitar Festival okupit će najbolje svjetske gitariste

Osim Romera, na Zagrebačkom gitarističkom festivalu nastupit će i John Scofield, jedan od najboljih svjetskih jazz gitarista današnjice i dobitnik Grammyja, a treba izdvojiti i nastup Ane Vidović, svojevremeno jedne od najmlađih virtuoza na gitari u svijetu.