2Cellos spektaklom u Beogradu počeo svjetsku turneju

Oko 16 tisuća ljudi sinoć je u beogradskoj Areni uživalo u spektakulranom koncertu 2Cellosa i Zagrebačke filharmonije. Najpoznatiji hrvatski violončelisti, Stjepan Hauser i Luka Šulić s tim su koncertom započeli svoju svjetsku turneju na kojoj promoviraju novi album s filmskom glazbom.

Ulaznice za beogradski koncert planule su tjednima ranije. Premda su nastupali u dvoranama širom svijeta, od Japana do Italije, u ovoj su areni prvi put, i to samo dva dana nakon nastupa u londonskom Paladiumu. Početak je ovo svjetske turneje na kojoj ponajprije sviraju filmsku glazbu. Istu onu s njihovog novog, četvrtog studijskog albuma koji su snimili s Londonskim simfonijskim orkestrom.

Arenom su odzvanjali hitovi iz kultnih filmova kao što su 'Kum', 'Hrabro srce', 'Gladijator', 'Titanik' i drugi. Na pozornici im se pridružila i Zagrebačka filharomija s kojom Luka i Stjepan godinama surađuju.

I dok je prvi dio koncerta bio posvećen melodijama za sva vremena, drugi je prštio rok hitovima uz obrade pjesama  AC/DC, Nirvane, Iron Mejdena. Plamen na pozornici. Publika na nogama. Vrišti. Koncert o kojem i beogradski mediji, dan poslije, izvještavaju kao o svjetskom događaju za pamćenje.