[INTERVJU] Ambasador klasične gitare Pepe Romero

Pepe Romero, John Scofield, Ana Vidović - najveće su zvijezde ovogodišnjeg, trećeg po redu, zagrebačkog gitarističkog festivala koji se do prvog travnja održava na nekoliko mjesta u gradu. Prvo među njima Kristalna je dvorana Hotela Westina koja je sinoć bila rezervirana za legendarnog Pepea Romera. S njim je uoči koncerta razgovarao Maroje Vučićević.

Dobitnik Grammyja, član kraljevske gitarističke obitelji Los Romeros i ambasador klasične gitare, umjetnik koji je svirao u Bijeloj kući, u Vatikanu za papu Ivana Pavla II i princa Charlesa  Pepe Romero mladim umjetnicima uvijek savjetuje da traže svoj osobni glazbeni izričaj.
Zagreb Guitar Festival okupit će najbolje svjetske gitariste

Povezati glazbu sa svojim srcem i strašću, kao i vlastitim životom i iskustvom, bez obzira na to jeste li sretni ili tužni - glazba vam mora postati prijatelj kojem ćete otkriti sve svoje tajne, kazao je veliki umjetnik. Kako ističe Romero, važno je s ljubavlju predano raditi na tehnici da ona ne bi gitaristu stajala na putu do pronalaska jedinstvenog izraza koji ga može lansirati među vrhunske majstore.

Ovaj festival prilika je i mladim talentima da razmijene iskustva s kolegama, ali i zasjaju uz velika svjetska imena.