Počinje obnova parka Sakuntala u Osijeku

Za oko godinu dana osječki park u središtu grada opravdat će ime koje nosi po indijskoj mitološkoj kraljici Sakuntali koja je živjela prema filozofiji da život treba uskladiti s prirodom. Uskoro počinje obnova parka koji će biti spoj secesijske prošlosti i suvremenosti.

Sredstva su osigurana prekograničnim projektom Osijek-Subotica Turističke rute secesije a najvrijedniji dio projekata je upravo obnova parka Sakuntale. U tijeku je priprema projektne dokumentacije te se očekuje da će radovi početi sredinom godine a završiti za oko godinu dana.

Nazvan po kipu Sakuntale, djevojke iz indijske mitologije koja je živjela u skladu s prirodom, za godinu dana park bi trebao poprimiti novi izgled. Park čuvaju dvije sfinge i u njemu se nalaze biste poznatih Osječana.


Sfinge vraćene u Sakuntala park u Osijeku


Vrijednost projekta je 2 i pol milijuna kuna. Uređenjem parka oživjet će nekadašnji građanski secesijski štih u središtu grada, kao još jedan prepoznatljivi simbol Osijeka - grada parkova.  

Na europskom su natječaju odobrena 24 projekta za 3 županije (Osječko-baranjsku, Vukovarsko- srijemsku i Brodsko- posavsku) a najviše njih i to 17 odobreno je za Osječko-baranjsku županiju.