Zadar Outdoor te zove

Zadar Outdoor Festival ime je manifestacije koja će se od 27. do 30. travnja održati na nekoliko lokacija u Zadarskoj županiji. Iznimna geografska raznolikost Zadarsku županiju čini idealnim mjestom za provođenje raznih sportskih aktivnosti na otvorenom. Organizatori su se odlučili za njih sedam.

More, kopno, rijeke i planine Zadarske regije na četiri će se dana od 27. do 30. travnja pretvoriti u prirodna sportska borilišta koja će izazvati natjecatelje iz cijelog svijeta da testiraju svoje vlastite sportske mogućnosti i pritom se odlično zabave.

Imat ćemo u četvrtak jedriličarsku regatu, s tim i otvaramo festival. Zatim u petak imamo plivački maraton, u 10 i 30 imamo trail 3 rijeke koji se odvija na Zrmanji, Krupi, Krnjezi. Subota nam je na rasporedu rafting regata, također na Zrmanji. Popodne imamo utrku na 10 kilometara koji smo nazvali "Trči u zalazak", jer će start utrke biti u Diklu, a finish na Pozdravu suncu. I zadnji dan, nedjelja, završavamo s dvije utrke. Jedna je MTB, biciklistička utrka od Petrčana do Zadra, a druga je sea kajak utrka koja će se odvijati baš u samom gradu, najavila je Iva Bencun.

Outdoor festival pratit će i bogat popratni program. Pokušali smo angažirati cijelu Poluotok na neki način, te smo napravili nekoliko radionica, osim naravno izlaganja 4 dana OPG-ova koji će također biti na Poluotoku. Imamo radionicu slackline-a, parkoura, yoge, i slobodnog penjanja koje će biti na neki način prilagođeno samom Poluotoku obzirom da prave, žive stijene, nema, tako da će dobro poslužiti i bedemi u gradu, ističe Romana Župan.

Bilo da odaberete trčanje prema najljepšem zalasku sunca na svijetu, trekking po nepreglednim padinama Velebita ili pedaliranje uz obalu mora sa suncem na licu i vjetrom u kosi, uzbuđenja i pozitivnih vibracija neće nedostajati, poručuju organizatori.