'Zlatni orah' - slastičari odmjeravaju snage

U organizaciji Udruge kuhara grada Orahovice te suorganizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednica grada, 31. ožujka u Orahovici će biti održano 3. Međunarodno natjecanje slastičara 'Zlatni Orah'.

Manifestacija je zamišljena tako da u dvodnevnom trajanju uz promociju tradicionalnih slavonskih slastica, sudionici iz drugih zemalja upoznaju grad Orahovicu, njegovu bogatu povijesnu baštinu te turističke ljepote. Isto tako u sklopu programa u Orahovici će gostovati vrhunski slastičari iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Mađarske koji će prenijeti svoja iskustva i recepte domaćim kuharima, a posebno mladima kuharima, sudionicima.
Program '1. i 2.  Zlatnog oraha' koji su održani 2013. i 2016. godine pokazali su se posjećenim, kvalitetnim i korisnim, kažu organizatori koji su najavili natjecanje u emisiji Dobro jutro, Hrvatska. 3. Zlatni Orah, dodaju, bit će obogaćen novim sadržajima, idejama i događanjima. U planu su mini glazbeni koncerti, seminari i radionice za učenike-kuhare te mnogi drugi atraktivni i zabavni sadržaji.  Natjecanje je zamišljeno u pripremi svečane torte s glavnom namirnicom 'orah' kao prepoznatljivim voćem Orahovice i njezine okolice. Natjecanje se održava u dvije kategorije, profesionalci i učenici - kuhari. Posebno važan dio nam je onaj posvećen učenicima srednjih strukovnih škola kojima organizatori žele dati prigodu da se pokažu pred profesionalcima i stručnim povjerenstvom koje će činiti poznata imena hrvatskog i bosansko-hercegovačkog slastičarstva te članovi Svjetske kuharske organizacije. Dvečanu večeru svojim će specijalitetima, uveličati, restorani i hoteli iz Slavonije i Podravine prezentirajući karakteristična i tradicionalna jela svojih podneblja. Program počinje u 10 sati u hotelu 'Ružica'.