Mali nogometaši osječkog Doma za djecu Klasje idu na Svjetsko prvenstvo

Mali nogometaši osječkog Doma za djecu Klasje treći put odlaze na Svjetsko prvenstvo domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Svesrdno im pomaže osječki prvoligaš - nogometni klub Osijek.

Nogometni klub Osijek već pola godine pomaže Dječjem domu Klasje. Osim opremanja djece navijačkim rekvizitima i posjeta utakmicama, osječki prvotimci odlaze i na zajedničko gledanje utakmica u domu. Zajedno će odraditi i pripreme za svjetsko prvenstvo u Poljskoj.

Prvo će krenuti s pionirima iz naše škole nogometa. U svibnju je planirano prvenstvo domova Slavonije i Baranje i onda pred kraj svibnja s prvotimcima jedna finalna trening utakmica i onda će najbolji otići na svjetsko prvenstvo u Poljskoj, objasnio je Alen Nađsombat, NK Osijek.

Prvi trening odradili su poput najmlađe ekipe osječkog prvoligaša. Neki od njih imaju priliku to i postati.

Mi se trudimo, svi djelatnici ustanove našeg Centra da ih po svim mogućim aktivnostima, najviše sportskim, da sudjeluju, da se drže, da se socijaliziraju i jako smo uspješni u svemu tome, istaknuo je Darko Krstin, odgajatelj u Domu Klasje.

Osim pomoći u pripremama, nogometaši osječkog prvoligaša domskoj su djeci darovali i svu sportsku opremu. Na svjetskom nogometnom prvenstvu domske djece bez roditelja - koje se u srpnju održava u Poljskoj - mladi nogometaši Klasja bit će najbolja promidžba grada na Dravi, ali i cijele Hrvatske.