Kakav je život u Ivanić-Gradu?

U Ivanić-Gradu, udaljenom 40-ak kilometara od Zagreba nijedno dijete nije na listi čekanja za vrtić, osnovnoškolci imaju besplatne udžbenike, poduzetnicima se prodaju parcele po najnižim cijenama, a na prvom su mjestu u Hrvatskoj po izdvajanju sredstava za poljoprivredu.
Ivanić-Grad za svoje osnovnoškolce osigurava besplatne udžbenike, subvencionira prehranu, financira produženi boravak u osnovnim školama, programe i natjecanja nadarenih učenika i školu plivanja, a smanjili su i cijena vrtića. Lječilište Naftalan gradi nove bazene. U taj će projekt investirati 40 milijuna kuna. Dio novca uložit će i Grad.

Dovršava se izgradnja gradske šetnice i nogometnog igrališta. Gradi se novo igralište za djecu, uskoro počinje izgradnja sportske dvorane, većina zgrada energetski je obnovljena. Nezaposlenost je ispod 9%, u industrijskoj zoni su počeli nicati novi objekti. Za ovu je godinu planirana su još tri nova objekta.

O tim i drugim planovima i skorašnjim događanjima u gradu u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorio je gradonačelnik Javor Bojan Leš.
Problem zbrinjavanja otpada prisutan je u brojnim gradovima. O situaciji u Ivanić-Gradu govorila je Sanja Radošević, direktorica tvrtke Ivakop: Trenutačno odvajamo oko 15 posto otpada. Već nekoliko godina imamo organizirano prikupljanje komunalnog miješanog otpada od vrata do vrata. Prije tri godine počeli smo s odvojenim prikupljanjem papira i plastike. U fazi smo pripreme i organizacije prikupljanja biootpada', istaknula je Radošević i dodala kako slijede Direktivu o gospodaranju otpadom, ali da nastoje da sustav bude održiv te da ne opterećuje budžet njihovih korisnika.

Gradonačelnik je najavio i natječaj kojim će dodijeliti bespovratna sredstva malim obiteljskim-poljoprivrednim gospodarstvima te nabrojio neke od najvažnijih objekata i turističkih aduta Grada. Prošle godine ostvareno je više od 11 000 dolazaka.