Piotr Beczala i Simfonijski orkestar HRT-a u Lisinskom

Jedan od najtraženijih tenora današnjice i stalni gost vodećih svjetskih opernih kuća Piotr Beczala večeras je sa Simfonijskim orkestrom Hrvatske radiotelevizije u Koncernoj dvorani Lisinski izveo neke od najljepših arija klasičnog opernog repertoara.

Glas Piotra Beczale takav je da ga poželite okititi odlikovanjima. U usporedbi sa sjajem toga glasa, mnogi njegovi kolege lirski tenori, iz prošlosti i sadašnjosti, zvuče poput tinjajućih svijeća. Tim je riječima ugledni svjetski časopis Opera News 2015. godine obrazložio svoju odluku da velikog poljskog umjetnika proglasi najboljim tenorom na svijetu.

Piotr Beczala je tenorski dragulj današnje svjetske operne elite koju je ciklus Lisinski arioso i u svojoj drugoj sezoni doveo pred hrvatsku publiku s najvećih svjetskih pozornica. Maestro Ivo Lipanović za dirigentskim pultom Simfonijskog orkestra HRT-a pobrinuo se za dostojnu pratnju jednoga od najljepših opernih glasova današnjice.

Za sve koji nisu bili u prilici uživo čuti jednog od najboljih tenora današnjice, Hrvatska radiotelevizija svojim će gledateljima omogućiti odgođenu snimku glazbene večeri koja se očekuje s nestrpljenjem.