Hit komedija 'Ritina škola' u Maloj sceni


U doba vladavine znanstvenih plagijata, posjetite originalnu 'Ritinu školu' i upoznajte duhovitu Ritu u potrazi za znanjem. 'Ritina škola', jedna od najizvođenijih suvremenih komedija Kazališta Planet Art, doživjet će svoju novu izvedbu i u Kazalištu Mala Scena u nedjelju, 9. travnja u 20 sati.

Priča a govori o tome što se događa kad se u ‘društvu znanja’ pojavi djevojka koja – ‘želi znati, želi shvatit, želi skužit…sve!!’? Što je znanje, zašto je ono uopće potrebno i čemu ono služi ‘u zemlji u kojoj su zatvori puni doktora i profesora’ - samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na tečaju književnosti koji ih oboje mijenja. Rita je inteligentna, britka frizerka koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje. Pravdan je toliko rezigniran da mu više ništa ne nedostaje. Ili je bar tako mislio dok nije počeo predavati na večernjem tečaju književnosti.

'Ritina škola' govori o tome kako znanje utječe na čovjeka i njegov pogled na svijet, ali i o tome koliko društvo utječe na znanje i na potrebu za njim.

Willy Russell je za 'Ritinu školu' dobio nagradu Lawrence Olivier za najbolji dramski tekst 1980. godine.