25 godina Gazda

Popularni tamburaški sastav 'Gazde' iza sebe ima dvadeset pet godina karijere, više od dvije tisuće koncerata i brojne hitove.

Originalna postava benda, koju čine Marko Bujanović (basprim, vokal), Mario Kršić (basprim), Robert Šerić (čelo), Vladimir Kota (bisernica), Damir Popović (bas), Silvio Šimunković (bugarija) i Tomislav Jurač Belošević (bubnjevi) ostala je nepromijenjena svih ovih godina, a momci iz Markuševca svojedobno su napravili veliki zaokret u tamburaškoj glazbi. U emisiji Dobro jutro, Hrvatska otkrili što ih je svih ovih godina održalo na okupu, prisjetili se prvih nastupa te otkrili kako su nastale neke od njihovih najpoznatijih pjesama. Najavili su i novi, 11. album koji bi trebao izaći početkom ljeta. Na njemu će biti svi singlovi izdani zadnjih nekoliko godina, ali i nekoliko novih pjesama.


Prvi zapaženiji nastup imali su 1993. na festivalu 'Zlatne žice Slavonije'. Izveli su pjesmu 'Zbog tebe sam to što jesam' – pjesma koja je odmah postala hit. Publika i danas rado pjeva i pamti i ostale pjesme poput 'Ja pijem da zaboravim', 'Još i danas zamiriši trešnja', 'Ostarit ću ja, ostarit ćeš ti', 'Zbogom za zbogom', 'Trebam te noćas', 'Milijun poljubaca'...Nedavno su predstavili spot za pjesmu 'Ljubav stara'.

Ostvarili su i brojne suradnje poput onih s Antonijom Šolom, Majom Blagdanom, Jasnom Zlokić.. Nekoliko su puta nastupali na turnejama u SAD-u, Kanadi i Australiji. Najavili su i veliki obljetnički koncert u Zagrebu krajem godine. Tijekom karijere osvojili su brojne nagrade, a Marko je otkrio kako ih sve čuvaju u Markuševcu.