Kulinarski festival 'Biser mora' kao službeni početak turističke sezone

Dvanaesti 'Biser mora', međunarodni kulinarski festival, održat će se od 6. do 9. travnja u Supetru na Braču. Bit će to i službeni početak turističke sezone za supetarske hotele koje, prema najavama, čeka rekordni broj turista.

Od 6. do 9. travnja Supetrom će se širiti  mirisi slasnih delicija u majstorskoj izvedbi najpoznatijih  kulinarskih šefova. Iz dvadeset i pet zemalja, više od dvjesto natjecatelja, rekordan broj  učenika, na dvanaestom Biseru mora. Posebnost su gosti, natjecatelji i predavači, šefovi kuhinja iz cijelog svijeta,među njima slavni šef iz Gruzije.

Na međunarodnoj kulinarskoj manifestaciji razmijenit će se iskustva, steći nova znanja, dogovoriti poslovi, ali i otvoriti vrata hotela Supetrus koji će samo za Uksrs imati 1200 gostiju.

Tako bi trebalo biti cijelu sezonu jer najave su više nego dobre. Pokrenut je i projekt supetarske otočne kuhinje, a u gradu se privoide kraju radovi na infrastrukturi. Uvertira u turističku sezonu bit će 'Biser mora', manifestacija za osladiti nepce.