Birajte: Apocalyptica, Nola ili Biggest Litle Rock Festival

Kamo izaći ovih dana? Preporuke klupske scene donosi  Dubravko Jagatić. Ponovo su u pitanju slatke muke jer je izbor takav da je teško odabrati na koji koncert ići ali ja sam odabrao pet za koje mislim da se ne bi trebali propustiti.

Kandžija & Gole žene


Večeras u Vintage Industrial baru svira Kandžija sa svojim Golim ženama. Praznik za ljubitelje kulta AfroSlavonije. Poznati osječki reper sa svojim jednako poznatim Golim ženama ponovo dolazi u Zagreb nakon što je prije cirka godinu dana napunio Tvornicu povodom promocije posljednjeg studijskog albuma 'Nema labavo'. Taj se koncert prepričavao danima i tjednima jer je bio apsolutno fantastičan pa nema sumnje da će i večerašnji u Vintageu biti još jedan u nizu o kojem će se naknadno puno pričati. Vrhunski hip hop i funk uz majstora sarkastičnih stihova i podršku Toxare garantiraju vrhunski provod na njihovom koncertu večeras. Najiskrenija preporuka za ovaj koncert!

Bradlee's Postmodern Jukebox
Međutim, siguran sam da će dio publike otići i u Dom sportova gdje se održava koncert Scott Bradlee's Postmodern Jukebox. Svjetska glazbena senzacija za kojom je poludio cijeli svijet. Naime, ova ekipa sjajnih glazbenika vratila se iz New Yorka natrag u Europu nakon što su prošle godine rasprodali 75 nastupa širom europe, 16 diljem Australije i u 45 gradova Sjeverne Amerike. Riječ je o grupi vrhunskih glazbenika koju predvodi pijanist i vrhunski aranžer Scott Bradlee a koji je došao prije par godina na ideju da najpoznatije pop rock hitova sa svjetskih top ljestvica obradi u retro stilu swinga i jazza s početka 20. stoljeća i to zvuči senzacionalno i strašno slatko. Iskreno sumnjam da će baš napuniti veliku dvoranu Doma sportova ali da je u pitanju odličan koncert - je!t

Ponedjeljak 3. travnja: Apocalyptica
Prije nego su se 2011. godine na sceni pojavili Luka šulić i Stjepan Hauser sa svojim projektom 2CELLOS i osvojili svijet, 1996. godine 4 su Finca sjeli za svoju violončela i nisu se nazvali 4 CELLOS već Apocalyptica te su zasvirali pjesme legendarne heavy metal grupe Metallica i objavili ih na albumu 'Plays Metallica By Four Cellos'. Prošle su godine obilježili 20 godina od tog albuma kojeg u cijelosti sviraju na velikoj svjetskoj turneji u sklopu koje dolaze i u Zagreb odnosno u koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog u ponedjeljak 3. travnja. Tako će se cello metal zaoriti Lisinskim a svi ljubitelji klasike i metala odjednom će u isto vrijeme na istom mjestu uživati u vrhunskom koncertu. Ako se ne varam ovo je njihovo peto gostovanje u Hrvatskoj i koliko sam čuo, na koncertu izvode i neke pjesme sa najnovijeg albuma Metallice.

Četvrtak 6. travnja: Nola
U četvrtak 6. travnja izlazi novi EP grupe Nola 'Negdje između'. Istu će ga večer promovirati na svom samostalnom koncertu u Tvornici kulture gdje će izvesti pjesme sa njega o koje je publika već upoznala proteklih par mjeseci. Riječ je o pjesmama 'Moj svijet', 'Drukčije', 'Sve bi bilo lakše da je ljeto' itd. Dakako svirate  će i ostale nove stvari kao i nemali broj svojih hitova koji su obilježili njihovu karijeru proteklih 20-tak godina.

Četvrtak 6. travnja: Biggest Litle Rock Festival
Istu večer počinje već tradicionalni Biggest Litle Rock Festival odnosno Najveći mali rock festival u zagrebu koji se održava u klubu Hard Place. U četvrtak navečer nastupaju Gustafi, Ogenj i Eot, u petak Davorin i Bogovići, The Miceks i Tight Grips te u subotu Drugi način, En Face i Branko Bogunović Pif.