FRKA - Filmska revija Kazališne akademije

Studenti Akademije dramske umjetnosti i ove godine organiziraju FRKU - Filmsku reviju kazališne akademije koja se održava do nedjelje, 2. travnja na Akademiji dramske umjetnosti.

FRKA se svake dvije godine izmjenjuje s KRADU - Kazališnom revijom Akademije dramske umjetnosti. Revija je natjecateljskog karaktera, stvorena kao platforma koja studentima filmskih odsjeka omogućuje javno prikazivanje radova. Iako se na reviji prikazuju radovi studenata fimskih odsjeka, u stvaranju FRKE aktivno sudjeluju i studenti kazališnih odsjeka, kao i studenti studija Dizajna na Arhitektonskom fakultetu koji su zaslužni za vizualni identitet.

Na ovogodišnjoj se reviji prikazuje 60 filmova od kojih će deset biti nagrađeno od strane žirija. Nagrade se dodjeljuju za najbolju režiju, snimanje, produkciju, scenarij, glumca i glumicu te montažu. Također će se dodijeliti Grand Prix za igrani film i dokumentarni film te nagrada "Nikola Ivanda" za najbolji TV format.

U žiriju će ove godine biti glumac Krešimir Mikić, fimski kritičar Mario Kozina, snimatelj Mario Sablić, redateljica Sonja Tarokić, producent Hrvoje Osvadić, pisac i scenarist Ante Tomić, montažer Tomislav Pavlic, redatelj i scenarist Goran Kulenović te dokumentarist Nebojša Slijepčević.

Osim projekcija filmova koje svaki dan trajanja revije počinju u 11:30 sati, revija ima i bogat popratni program koji uključuje predstavljanje novog studentskog programa Sarajevo film festivala, predavanje o osiguranju na filmu, VR sobu a na reviju dolaze i gosti iz susjedstva - Fakultet dramskih umjetnosti Beograd!