Uspješne Hrvatice u inozemstvu

Ovo je priča o tri žene, o tri različite sudbine, o tri zemlje u kojima žive. Veže ih jedno - one su Hrvatice koje su uspješne u inozemstvu. Za njih ne vrijedi ona izreka - daleko od očiju, daleko od srca. Promocija Hrvatske njihova je misija.

Suzana Tkalčić uspješna je znanstvenica rodom iz Samobora. Nakon što je završila Veterinarski fakultet u Zagrebu, preselila se u SAD gdje je doktorirala, a danas u Californiji predaje na Veterinarskom fakultetu. 

Marijana Dokoza novinarka je iz Zadra koja živi u Meinzu već 10 godina. Autorica je romana Grijesi koji govori o ženi koja započinje novi život. Marijana je i urednica Feniksa, vrlo čitanog mjesečnika za Hrvate u iseljeništvu.

Caroline Spivak je rođena je i odrasla u Njemačkoj. Danas živi u Kanadi  gdje vodi tvrtku za odnose s javnošču. Pokrenula je Mrežu hrvatskih žena koja okuplja uspješne žene u Hrvatskoj, ali i dijaspori.

Marijana, Suzana i  Caroline rade na povezivanju Hrvata u zemljama u kojima žive. To ih usrećuje jer Hrvatsku će zauvijek smatrati svojim domom. Ove uspješne žene pravi su dokaz da gdje god pošao, u srcu nosiš svoj dom. Čak i kada su miljama daleko, one mogu učiniti mnogo za svoju zemlju. Ako se nekada zapitamo što je to ljubav prema domovini, ove će nam žene znati dati odgovor.