Elegantna glazbena priredba Postmodern Jukeboxa u Zagrebu

Svjetska glazbena senzacija Scott Bradlee’s Postmoder Jukebox počastila je zagrebačku publiku fenomenalnim koncertom u Domu sportova.

Iako se govorilo da su u samo tjedan dana nakon objave koncerta karte "planule", pa je prebačen iz male u veliku dvoranu Doma sportova, koncert je na kraju ipak održan u maloj dvorani koja je, nažalost, bila poluprazna.


Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox zaista je ponudio dva sata glazbenih poslastica, očaravajući sve okupljene besprijekornim stilom, neobičnim pristupom i iznimnim vokalnim kvalitetama izvođača.

Hitove poput "Cry Me A River”, "Halo”, "Sweet child of mine", "Creep" podignuli su dvoranu na noge, a u trenutku kada su izveli “Cesaricu” Olivera Dragojevića, bend i publika koja je pjevala iz svog glasa - postali su jedno.

Posebno iznenađenje na zagrebačkom koncertu priredile su lokalne plesne snage koje je za ovaj događaj okupio plesni klub Jump’n’Swing Zagreb. Plesači Jump’n’Swinga već godinama rade na razvoju vintage plesne scene i upoznavanju javnosti sa superatraktivnim plesovima swing ere. Kao rasplesani ljubitelji vintage kulture u suradnji s organizatorima koncerta uspješno su realizirali svoju želju i s Postmodern Jukeboxom koncert proveli plešući. Tako se uz odličnu zabavu na glazbenoj sceni mogla vidjeti i zabava na plesnom podiju koji su tijekom cijelog koncerta hrvatski, a i plesači iz Slovenije, ispunili veseljem i dobrom energijom.

Scott Bradlee’s Postmoder Jukebox koji često nosi epitete poput ‘fenomen’ ili ‘inicijativa’, predstavnik je trenutačno ultrapopularnog vintage i hipster pokreta i to je još jedan razlog njihovoj golemoj popularnosti. Zagrebački koncert održan je u sklopu europske turneje koja je na zahtjev publike ponovljena nakon što su nedavno rasprodani koncerti u 75 gradova Europe, skorašnje turneje u 16 gradova Australije i Novog Zelanda, kao i turneje u 45 gradova Sjeverne Amerike.

Postmodern Jukebox, stalno rastući kolektiv izvođača, kojih trenutačno ima više od 70, u proteklih nekoliko godina imao je preko 500 milijuna pregleda na YouTubeu, kao i dva milijuna pratitelja, nastupao je u emisiji "Good Morning America“, bio u vrhu iTunes i Billboard top-lista i izveo više od stotinu koncerata u prepunim dvoranama diljem svijeta. Oduševljenje nisu krili ni svjetski poznati glazbenici, baš kao ni strani mediji. Bradlee je promijenio aranžman rock-hita grupe Radiohead „Creep“ i pretvorio ga u laganu baladu koja je imala više od 19,5 milijuna pregleda i proglašena je jednom od "9 najboljih viralnih obrada u 2015“ od People magazina.