Dani Muzičke akademije u Puli

Koncertni program Dana Muzičke akademije u Puli počet će gostovanjem solista i Gudačkog komornog orkestra Muzičke akademije Zagreb, a nastaviti se koncertima domaćina te gostiju s Fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda.

Kao poseban gost Odsjeka studija Klasične harmonike profesor Owen Murray s Royal Academy of Music iz Londona održat će masterclass. Dok će njegova supruga, priznata psihologinja Inger Murray, održati nekoliko predavanja na temu Mentalni trening za glazbenike. Prof. mr. art. Bashkim Shehu, dekan Muzičke akademije u Puli u srijedu će održati autorsku večer kojom će obilježiti 45. obljetnicu svojega rada.

Seriju muzikoloških i stručnih predavanja održat će muzikologinja Zorica Premate, doc. art. Milan Miladinović i skladatelji Milan Mihajlović te prof. art. Zlatko Tanodi. U povodu Svjetskog dana Roma, 6. travnja na rasporedu je Koncert romske glazbe – 'Pjesme iz života lutajućeg naroda'. Sva događanja će se odvijati u prostorima Muzičke akademije - Dom hrvatskih branitelja, Crkvi sv. Franje i Circolu - Zajednici Talijana Pula.