Najbolji hrvatski instrumentalisti u Osijeku

Nakon uspješnih koncerata održanih 2015. i 2016. u Zagrebu i Splitu, revijalni koncert dobitnika Nagrade Status ovaj put će se održati u Osijeku.

Na taj način će se prošlogodišnji dobitnici ove prestižne strukovne muzičarske nagrade predstaviti Osječanima, te im pružiti jedinstveni umjetnički doživljaj. U klubu Plan B nastupit če najistaknutiji i najkvalitetniji hrvatski glazbenici, dobitnici Nagrade Status Hrvatske glazbene unije. Ljubitelji odlične glazbe tako će moći uživati u izvedbama raznih glazbenih stilova, od bluesa preko fusiona i jazza, narodne tamburaške glazbe pa do rocka.

Revijalnim koncertima dobitnika Nagrade Status Hrvatska glazbena unija želi publici predstaviti glazbenike koji su, zahvaljujući godinama mukotrpnog rada i odricanja, postali vrhunski instrumentalisti te ih je struka prepoznala i nagradila.  Koncert je i svojevrsna najava 21. svečane dodjele ovogodišnje Nagrade Status 2017 koja će biti održana 24. travnja u Rijeci.

Nagrada Status dodjeljuje se od 1997. godine najboljim hrvatskim instrumentalistima u protekloj koncertnoj godini, i to u kategorijama pop, rock, narodna i etno glazba te jazz glazba.