Kako napreduju radovi izgradnje zagrebačkog Tehnološkog parka

U paviljonu 12 na Zagrebačkom velesajmu uskoro će se otvoriti tehnološki park koji će biti mjesto rada i razmijenjivanja ideja mnogim start-upovima. Kako će taj novi projekt izgledati i kako napreduju radovi provjerila je ekipa Dobrog jutra. 

Na drugom katu paviljona 12 Zagrebačkog velesajma nekada se izlagao namještaj. Danas se ovdje radi punom parom. Uskoro će na ovoj lokaciji biti otvoren tehnološki park koji će postati mjesto za rad start-upova, odnosno svih onih s inovativnim poduzetničkim idejama. 'Ovdje će biti 118 ureda i 380 radnih mjesta. To će biti zaista jedno kreativno mjesto. Svatko će imati određenu privatnost jer će biti smješteni u tzv. boksu, ali imat će i zajednički prostor gdje se mogu družiti i razvijati ideje ', rekla je Mirka Jozić iz Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo te dodala kako je ideja Grada Zagreba  da se u prvoj godini ne plaća najam te da se svi zainteresirani već mogu prijaviti putem Internet stranice Tehnološkog parka i plavog ureda. Cijeli projekt vrijedan je oko 30 milijuna kuna, a polovina novca osigurana je iz europskih fondova.

Prostor su sa znatiželjom razgledali i predstavnici dva start-upa kako bi razmotrili mogućnost da upravo u paviljonu 12 nađu svoj novi ured.
Marko Jukić dio je tima koji je proizveo već uspješnu aplikaciju koja pretražuje sve vrste prijevoza - poput autobusnog, željezničkog i omogućuje korisnicima da putem Interneta iz bilo kojeg dijela svijeta kupe kartu. Dok su Goran Ladišić, Marko Rašić i Vedrana Vrabec osmislili su aplikaciju koja pomaže svojim korisnicima pronaći izvor pitke vode u gradovima. U Hrvatskoj svakog dana raste broj start-upova, vjerojatno  će od njih uspjeti i proširiti se na međunarodno tržište. Naravno, za to je potrebno mnogo truda, znanja i vještine.