Triatlonom do boljeg zdravlja

Hrvatski triatlon savez pokrenuo je projekt Triatlon kup Hrvatske. Riječ je o sportskom - rekreativnom i profesionalnom cjelogodišnjem natjecanju diljem Hrvatske, od Iloka do Konavla, u nekoliko discipilna triatlona.

Najmlađi najmlađi registrirani natjecatelj ima 7, a najstariji 80 godina. Cilj im je potaknuti potaknuli građane na sportsku aktivnosti. Kako je riječ  o aerobnim sportovima, triatlon je koristan za zdravlje pojedinaca zbog mnogih benefita koje pruža. Od prevencije prekomjerne težine, krvožilnih bolesti, dijabetesa..

Hrvatski triatlon savez danas ima 650 licenciranih natjecatelja koji djeluju u 33 kluba, a ukupna brojka pojedinaca koji se bave triatlonom po klubovima ili rekreativno penje se do 2000. Triatlonom u Hrvatskoj bave se gotovo sve dobne skupine stanovnika - od juniorskog uzrasta do umirovljenika starijih od 60 godina koji mogu bez problema odraditi zahtjevne triatlon dionice.

Statistika o zdravstvenom stanju nacije, te tjelesnoj neaktivnosti hrvatskih građana je neumoljiva u odnosu na ostale članice EU-a. Građani Hrvatske premalo se bave sportom, premalo su aktivni i u rekreativno i u profesionalnom sportu. Želite li se i vi okušati u triatlonu pogledajte reportažu u kojoj ćete naći sve potrebne informacije: