Počinje turneja 'Tri Grgura'

Kulturnim događajem pod nazivom Uskršnje glazbeno i likovno putovanje od Varaždina do Splita obilježit će se početak turneje 'Tri Grgura' 4. travnja u 20 sati u splitskom HNK.

Varaždinski slikar Tomislav Sabolić predstavit će izložbu novih slika s motivima gradske vedute koja će se moći razgledati do 14. travnja, dok će glazbeni dio realizirati mezzosopranistica Blanka Tkalčić u pratnji pijanista Zorana Velića. Glazbeni program se sastoji od arija i valcera iz opereta, opera, ciklusa i mjuzikla karakterističnih za geografske regije obuhvaćene Turnejom.

U dosadašnjim programima sudjelovalo je više od pedeset umjetnika (slikara, fotografa, glazbenika, keramičara, itd.) i prisustvovalo preko 15.000 posjetitelja, a umrežilo se desetak institucija, sadašnjih partnera u organizaciji. Ove godine namjera organizatora je proširiti program sa znanstvenom tribinom na temu Grgur Ninski i njegovo doba u suradnji sa Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti. Kulturna manifestacija 'Tri Grgura' koja objedinjuje kulturnu ponudu tri hrvatske županije koje se ponose Meštrovićevim spomenikom Grgura Ninskog. Ta specifična kulturna turneja koja uključuje Split, Varaždin i Nin, osmišljena je i kao nacionalni kulturni događaj, s ciljem prezentacije bogate hrvatske kulturne ponude.