Michael Abene & Jazz orkestar HRT-a

Jedna od najvećih svjetskih džez zvijezda Michael Abene nastupit će večeras zajedno s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije u sklopu koncerta Jazz ciklusa.

Od samih početka svoje karijere u orkestrima Dona Ellisa ili Maynarda Fergusona šezdesetih godina prošloga stoljeća, Michael Abene obilježio je kao rijetko tko američku i europsku glazbenu scenu: kao pijanist velikana kao što su Zoot Sims i Al Cohn, kao skladatelj filmske i televizijske glazbe, kao aranžer za umjetnike raznih žanrova, od Dizzya Gillespiea do Lize Minelli, B. B. Kinga i Charlesa Aznavoura, ali i kao producent za etiketu GRP, s kojom je osvojio Grammy za album Digital Duke Mercera Ellingtona.

Jedan od najistaknutijih profesora s Manhattan School of Music, bio je i šef dirigent WDR Big Banda iz Kölna za koji je napisao stotine aranžmana, te osvojio dva Grammya za album s Michaelom Breckerom i Patti Austin.

Uz Jazz orkestar HRT-a, predstavlja izbor djela koja su obilježila njegovu dugogodišnju karijeru i utjecala na generacije skladatelja i aranžera kao malo čija u svijetu. U Zagreb stiže istinski genij!

Ulaznice po cijeni od 50 kn osigurajte na ulaznice.hr ili dva sata prije početka koncerta na blagajni MSU.