Pripreme za ljetnu figuru već počinju

Trenerica Michelle Košuta osmislila je trening za one dijelove tijela na koje smo posebno osjetljive – trening za bedra, noge i stražnjicu.

Silva Winkler Rončević spletom je životnih okolnosti ocijenila da bi joj vježbanje moglo pomoći u svladavanju svakodnevnih i životnih teškoća. Vježba redovito nasmijana i vesela. Jedna je od veće skupine žena koje su svoju trenericu Michelle Košuta nagovorile da osmisli trening za one dijelove tijela na koje smo posebno osjetljive. Dakle, trening za bedra, noge i stražnjicu.

Trening je  zanimljiv i nimalo lagan. Marija Kvaternik počela je vježbati u srednjoj školi jer tada, kaže, mladi postaju svjesniji svojeg izgleda i kondicije. Ovo joj je drugačije i novo. Iako je fokus na jednom dijelu tijela ipak je puno mišića aktivirano, od nogu, stražnjice, ruke i plenk… To je zaista bilo nešto drugačije i zato sam se odlučila na ovu vrst tjelovježbe, kaže.


Na treningu se vježba srednjim intenzitetom i tako se učvršćuju mišići donjeg dijela tijela. Težina svake vježbe može se prilagoditi pa je zato namijenjen svima. A prije ljetnih mjeseci instruktorica grupnih i individualnih treninga Michelle ubacila je i kardio vježbe, a oni koji ih ne mogu izdržati rade lakšu varijantu. No nije riječ samo o ciljanim vježbama, jer iako je Michellina ideja bila osmisliti trening koji će primarno biti fokusiran na noge i stražnjicu, on će drugim vježbama razvijati mišiće cijeloga tijela. Pa kada pitamo Mariju je li njezin motiv isključivo novi kupaći kostim sa smiješkom odgovara da je puno važnije onaj dugoročni – da vježbanje zaista postane način života.

Hoćete li ili ne izabrati ciljane treninge ili neke druge iz bogatog spektra ovisi o vama. No vjerujemo da ćete se svi složiti s Silvinim mišljenjem: Radite na sebi… Imate sat vremena tijekom dana u kojem ste posvećeni isključivo samo sebi, ne razmišljate o poslu, kući, djeci… Mislite samo na sebe i taj osjećaj je prekrasan


Za Michellin trening za bedra, stražnjicu i noge trebat će vam mala lopta i dobra volja. A to sigurno imate. Vježbajte s nama!