Mravojedu Oliveru stigla družica Ariel

Šarmantnom zagrebačkom mravojedu Oliveru iz Nizozemske je stigla ljupka mravojedica Ariel, a nakon što se njihovi jelovnici usklade predviđa se kako će im zajednički život biti miran i skladan "jer mravojedi nisu životinje od prevelike akcije, oni se vole dobro najesti i spavati", priopćio je zagrebački ZOO.

Dvogodišnja mravojedica Ariel stigla je iz Amsterdama i pretpostavlja se da će biti sjajna družica Oliveru, divovskom mravojedu koji je u Zagreb 2015. godine došao iz Velike Britanije, stoji u priopćenju.

Ravnatelj ZOO-a Damir Skok poručuje da je Ariel uspješno prošla karantenu te je smještena u nastambi kraj tapira, gdje s posebnim zanimanjem istražuje vanjsku nastambu.

"Na susret s Oliverom još čeka. Naime, Ariel je u Amsterdamu imala nešto drugačiju prehranu od Oliverove, pa se njihovi jelovnici polako usklađuju. Kaže se da ljubav prolazi kroz želudac, a mi ne bismo voljeli da prvi susret pokvare male razlike u gastronomskom ukusu", kaže Skok.

Nakon usklađivanja jelovnika bit će smješteni u nastambu u paviljonu Duh monsunskih šuma, a njihov zajednički život, pretpostavljaju timaritelji, bit će miran i skladan jer mravojedi nisu od prevelike akcije, vole se dobro najesti i spavati, kaže se u priopćenju.