Srcem do srca

Rotary Klub 'Split novi' pokrenuo je humanitarnu akciju 'Srcem do srca' s ciljem prikupljanja sredstava za Udrugu osoba s cerebralnom paralizom 'Srce'. 
31.ožujka Udruga je ostala bez ikakvih financijskih sredstava pa više ne mogu organizirati terapijske radionice za svoje štićenike: likovne, glazbene, terapijsko jahanje. 'Naši voditelji su pristali volontirati, tako da su se radionice nastavile i dalje održavati. Hvala im puno na tome. Radionice su važne jer se članovi i štićenici udruge na njima druže i socijaliziraju, iskazuju svoje mogućnosti, iskorištavaju svoje sposobnosti i na na taj način imaju ispunjen život i otvaraju se prema drugim ljudima', istaknula je Snježana Ćatović, predsjednica Udruge. 

'Najvažniji cilj i svrha našeg kluba je pomaganje i briga o zajednici u kojoj živimo i djelujemo. Prošle godine smo imali jednu uspješnu akciju, donirali smo novac Klinici za pedijatriju Splitskog KBC-a. Oni su kupili terapeutske krevete. Željeli smo nastaviti djelovati u tom smjeru. Čuli smo da udruga Srce nema sredstava za održavanje radionica. Odlučili smo reagirati i organizirati akciju 'Srcem do srca'. S Feđom Klarićem dogovorili smo da svima koji doniraju tisuću i više kuna, on daruje svoju fotografiju. Na taj će način volonteri i štićenici moći nastaviti s radom', rekao je Alen Jerkunica, predsjednik Rotary kluba 'Split novi'. Riječ je o radovima s njegove posljednje izložbe 'Splitske 70-e'.
Uz to, u subotu, 8. travnja u Marmontovoj ulici prodavat će se radovi štićenika nastali na likovnoj radionici.