Batinović: Dylan i 2Cellos u žiži javnosti

Taman kad se stišala medijska buka oko Dylana-Nobelovca podigla se nova oko njegova novog albuma. Ante Batinović u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska' izrazio je zadovoljstvo što je Dylan konačno primio nagradu, bez prisustva medija na komornoj ceremoniji ali medijima je opet Dyan udarna tema. Ima novi album 'Triplicate', da jedan - jest jedan ali tri u njemu, kaže Ante.

Fasciniran je američkom pjesmaricom – glazbom 20-ih, 30-ih, 40-ih godina koju nisu izvodili skladatelji već pjevači. Dosada je već objavio dva takva albuma a sad na opće iznenađenje trostruki s 30 takvih pjesama. American Song Book (Američka pjesmarica) je puna u prepuna pjesama za sva vremena a Dylan je eto u svojim sedamdesetim godinama otrkio svu ljepotu u tim pjesmama i ne samo to nego i povezanost mnogih pjesma sa svojom autobiografskim situacijama.

Pjesmama je dao tako jaki vlastiti pečat kao da ih je on napisao, a nije naravno niti jednu, a većina je poznata u maestralnim izvedbama Franka Sinatre. Primjer je pjesma 'Whhy was I born'.

Iako je prošloga tjedna govorio o početku svjetske turneje 2Cellos u Beogradu, opet su bili tema jer su novim albumom 'Score' osvanuli na vrhu američke Billboard top-liste najbolje prodavanih albuma klasične glazbe. Činjenica je da su trenutačno koncertno i diskografski jedna od najvećih atrakcija i najrelevantnijih sudionika koncertne i diskografske industrije. Biti prvi na Billboardovoj listi je stvarno posebna čast, pogotovo što su tek dva tjedna na toj listi.

U međuvremenu u nas imamo najveći mali rock-festival u Hard placeu i jedan poprilično neobični koncert Crvene Jabuke, najavio je Batinović.