Lošinj u znaku vitalnosti

Od 8. do 23. travnja na Lošinju se održava 5. Festival aromaterapije koji objedinjuje teme zdravlja, sporta i vitalnosti. Dok krajem mjeseca, 27. travnja počinje Festival Apoksiomena i antike.

Trinaest sudionika ovogodišnjeg Festivala aromaterapije od 8. do 23. travnja  nudit će čak 22 događanja. Od aromatičnih avanturističkih tura, radionica aromaterapije, tretmana njege lica i tijela, opuštajućih masaža uljima lošinjskog bilja, programa grupnih vježbi istezanja i opuštanja u borovoj šumi pored mora, izrade prirodnih krema, nakita, prirodnih sapuna i balzama, procesa destilacije, radionica koktela s aromatičnim biljem do zabavnih igara i radionica.

Projekt Festivala aromaterapije, Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica Grada Malog Lošinja započeli su 2013. godine edukacijama prvih aromaterapeuta na području Lošinja, nakon čega su u brojnim obiteljsko-poljoprivrednim gospodarstvima, kozmetičkim salonima, hotelima i obrazovnim ustanovama, održane i radionice aromaterapije. Obzirom da sudionici Festivala potječu s Cresa i Lošinja, projektu je dodijeljen naziv 'Apsyrtides', antički naziv Cresko-lošinjskog otočja.

Na Festivalu Apoksiomena i antike koji se održava od 27. travnja do 22. svibnja prezentiraju se brojni doživljaji i proizvodi koji su inspirirani Apoksiomenom i Antikom. od Apoksiomenove antičke kuhinje, jedrenja antičkim plovnim putevima, ronjenje na arheološkim lokalitetima, Apoksiomenove prirodne kozmetike, suveniri i proizvodi na bazi antike do kulturnih tura i zdravlja u antici.