Zadarski studenti pomažu malenoj sugrađanki Tonki

Zadrani su pjevali za pomoć devetogodišnjoj Tonki Jerković koja se liječi u klinici Dubrovniku. Studentska a capella skupina Crescendo imala je prvi veliki koncert. Jedinstvenim obradama domaćih i stranih hitova u novoj koncertnoj dvorani u Kneževoj palači oduševili su Zadrane. 

Sasvim slučajno saznali su zadarski studenti za malenu Tonku koja boluje od rijetke bolesti zbog koje joj se sužavaju krvne žile. Djevojčica je dosad imala dva teška moždana udara. 'Njezina jedina želja je pjevati u školskom zboru. Tako da se tu ekako priča zaokružila i nismo propustili priliku pomoći', kaže Šime Mračić. Tonka je nažalost nepokretna i liječi se u klinici u Dubrovniku. Terapija će biti dugotrajna i skupa, i zato je zadarski Crescendo odlučio pomoći.

'Ulaznice su numerirane, ali se ne naplaćuju već se samo rezerviraju i na ulazu se ostavlja koliko tko želi dobrovoljnog priloga. Također postoji i žiro račun na koji se mogu uplatiti veće svote koje ne stanu u ovu malu kutijicu koju smo mi stavili.', ističe Lucija Grabovac. Za Tonku je i u Zagrebu organiziran humanitarni koncert 'Tonka reci cvrčak'. Ovaj zadarski nazvan 'Tonka reci more' svojevrsni je nastavak. Nagrađivanim Crescendovcima pridužili su se i prijatelji, studentski trio Amaterapeuti. Zanimanje Zadrana nadmašilo je sva njihova očekivanja, pa će večeras doživjeti još jedan koncert s posebnom pričom.