Međimurci ulažu u cikloturizam

Prirodna ljepota međimurskog kraja već je nadaleko poznata. Da bi se privuklo i zadržalo gosta, treba raditi i na dodatnoj ponudi. Dobar primjer za to jest cikloturizam; sve je više turista biciklista, pa se i turistička ponuda prilagođava njihovim potrebama.    
Svjesni da lijepe prirode i dobre hrane ima gotovo posvuda, Međimurci su karte stavili na cikloturizam. U nekoliko godina uređene su staze te označeno čak 200 kilometara zanimljivih biciklistima. Rekreativna biciklistica Višnja Matotek zadovoljna je oznakama. No kaže, pravih odvojenih staza za bicikliste je malo. Međimurje ima 4 međunarodne biciklističke rute koje prolaze i susjednom Mađarskom, Slovenijom i Austrijom. Teren je raznolik, primjeren i profesionalcima i rekreativcima. 'Osim označavanja važno da se uz prometnije ceste asfaltiraju biciklističke staze. Mi već imamo više od 200 kilometara takvih staza. To je oko 25% od ukupno označenih staza', ističe  Rudi Grula, voditelj ureda Turističke zajednice Međimurske županije.

Upravo je cikloturizam turistički adut kada je riječ o kontinentu. Pa je mjerodavno ministarstvo za njegov razvoj osiguralo 5 milijuna kuna. Potencijala i volje ima, pa osim staza i označenih ruta sve je više i dodatne ponude. Primjerice stajališta na kojima osim interaktivne karte možete naći i alat za osnovne popravke te osnovne rezervne dijelove. U Međimurju ima takvih pet velikih točaka te još 10-ak manjih.