Lakše varaždinskim grobljem uz mobilnu aplikaciju

Varaždinsko je groblje, uz zagrebački Mirogoj, uključeno u međunarodni turistički projekt "Rute europskih grobalja". Već nekoliko godina taj spomenik nulte kategorije stalno moderniziraju, kako bi ga učinili atraktivnijim posjetiteljima.

Nakon solarne elektrane, pa eletkričnih vozila za potrebe groblja, izrađena je mobilna aplikacija za pametne telefone koja će pomoći korisnicima da se lakše snalaze na groblju. Jedinstvena u Hrvatskoj, ali i Europi, pruža sve potrebne informacije turistima i samim Varaždincima.

Šetnja jednim od najljepših groblja u Europi, labirintom od gotovo 20 hektara, s18 tisuća grobnih mjesta, prava je pustolovina. Obzirom da je  groblje, uz Stari grad, najposjećenija točka u Varaždinu, i turistima je laknulo jer uz novu mobilnu aplikaciju lako su dostupne informacije o groblju, spomeniku znamenitom jezikoslovcu. Niz je funkcionalnosti za krajnjeg korisnika.

Obavijesti o pogrebima, kreiranje spomenara pokojnicima - samo su dio aplikacije koju su mladi stručnjaci kreirali devet mjeseci, a nije stajala ništa, plod je suradnje s mladom startup firmom. Aplikacija koja osuvremenjuje varaždinsko groblje i njegovu bogatu arihtektonsku te hortikulturalnu bašinu bit će predstavljena na Konferenciji znamenitih groblja Europe u Ljubljani.