Miro Ungar uoči koncerta kojim će obilježiti 60 godina na glazbenoj sceni

Za svoj obljetnički koncert povodom 60 godina karijere i 80 godina života, koji će se održati 9. travnja u kazalištu Komedija, Miro Ungar je pripremio atraktivni program s mladim zvijezdama hrvatske estrade.
Pjevač koji je imao veliki uspjeh izvan granica Hrvatske (u Francuskoj, Čehoslovačkoj, istočnoj i zapadnoj Njemačkoj, Bugarskoj i bivšem Sovjetskom Savezu), pokazat će široku paletu žanrova koje je izvodio tijekom karijere  - od šansone, preko jazza i pop glazbe, do rock n' rolla. Pjevat će uz pratnju Jazz orkestra HRT-a, a sa svojim gostima spremio je zanimljive duete. Hana Hegedušić, Jacques Houdek, Damir Kedžo i Marko Tolja odazvali su se s veseljem na poziv starog showman-a. Tu je još i veteran hrvatskog rock'n'rolla, Walter Neugebauer i step duo Vodlan brothers. Veliki doprinos tom izuzetnom koncertu dodat će i zvijezda gipsy jazza Damir Kukuruzović sa svojom Django grupom. Svoj obljetnički koncert najavio je u emsiji Dobro jutro, Hrvatska gdje je nastupio s Joeom Meixnerom.


Miro Ungar - dugovječni glas hrvatske estrade, započeo je svoju karijeru u studenom 1956. kada je s Ivicom Krajačem osnovao prvi vokalni kvartet na ovim prostorima - kvartet 4M. Kvartet je s velikim uspjehom gostovao po cijeloj zapadnoj Europi, a od 1961. postao je zaštitni znak zabavno-glazbenih emisija zagrebačke televizije, koja je rođena kada i kvartet - prije 60 godina. Miro je nakon 10 godina provedenih u kvartetu krenuo svojim putem kao solist, najprije u Parizu gdje se je nastanio i potpisao ugovor s diskografskom kućom Barclay, koja mu je od 1968. do 1973. izdala 6 singl ploča na francuskom jeziku pod pseudonimom Tim Twinkleberry. Tih godina nastupao je i snimio brojne duete sa prvom suprugom Terezom Kesovijom. Istovremeno je snimao ploče na njemačkom za Amigu u DDR-u i Philips u BRD-u gdje je djelovao pod svojim pravim imenom i nastupao u najgledanijim TV programima. Od 1967. do 1989. odlazio je u Sovjetski Savez gdje je u svojstvu glavne zvijezde koncerata imao 19 dvomjesečnih turneja, a postao je i česti gost na tamošnjoj državnoj televiziji. Tih godina afirmirao se je u Poljskoj, Bugarskoj, Čehoslovačkoj, Izraelu i Čileu gdje je sudjelovao na festivalima i osvajao nagrade. Teško je i nabrojati sva njegova dostignuća i uspjehe.

U zadnjih dvadesetak godina Ungar se vratio svojoj prvoj ljubavi - glazbi '50.-tih i '60.-tih godina koju izvodi sa svojim Sixties Revival bandom.S uspjehom se okušao i u gipsy jazzu s Damir Kukuruzović Django grupom, a danas nastupa i s programom pod nazivom 'The Great American Songbook' u jazz maniri. Često surađuje i s Jazz orkestrom HRT-a s kojim je 2010. snimio album pod nazivom 'Sad ili nikad'. Nastupima na Chansonfestu i na Festivalu kajkavske popevke u Krapini zaokružio je široku paletu glazbenih žanrova i kao takav stekao renome univerzalnog interpreta. Gostujući u emisiji prisjetio se svojih glazbenih početaka, otkrio kako je nastao hit Tata, ti me voliš, ali i tajnu svoje vitalnosti.