Što Osijek može ponuditi gostima s kruzera?

Putnici s kruzera ne zadržavaju se dugo. U lukama i gradovima budu tek koji sat i nastavljaju dalje. Stoga je pravi izazov u kratkom vremenu predstaviti svoj grad, lokalne proizvode i usluge i ponukati goste na potrošnju. Da će upravo u tome uspjeti, nadaju se u gradu na Dravi.

Na svome proputovanju Beč - Beograd gosti iz Austrije nakratko su se zaustavili u gradu na Dravi. Prije razgledavanja Kopačkoga rita i Osijeka - kratki odmor na kojem se nude samo domaći proizvodi. 'Najviše žele probati sir s paprikom. Iznenađeni su s tom našom ljutinom koju mi volimo, a za njih je to vjerojatno prejako. Kupuju dimljeni vlasac koji je ipal malo blažeg okusa,', kaže Maja Dedić iz bizovačkog OPG-a. Austrijski kruzer sa 119 turista  prvi je kruzer koji je uplovio u Osijek. Za ovu godinu najavljeno je dvostruko više kruzera nego lani. Očekuje se da će u njima biti oko osam tisuća putnika. Iako je riječ o jednodnevnim izletima dobra su pozivnica  i drugim ljubiteljima riječnoga turizma. Sve se čini kako bi se takvi turisti vratili. Stoga se planira i uređenje pristaništa.