Pisanice od ukrasnog papira

Predblagdansko je vrijeme pa se organiziraju raznovrsne radionice za izradu uskrsnih ukrasa i pisanica. Petu godinu u koprivničkoj knjižnici održava se radionica prilagođena članovima županijske udruge slijepih. Namijenjena je djeci, ali izradi šarenih pisanica od papira jednako se vesele i odrasli.

Radionicu izrade pisanica u koprivničkoj knjižnici od početka ne propušta i Ivan Mušlek iz okolice Križevaca. Vrijeme čekanja na stalni posao ovaj 24-godišnjak krati izradom novih kreacija: 'Meni je ovdje opuštajuće, volim se družiti, volim slikati. Inače obožavam likovni, išao sam u srednju školu i likovni mi je bio izvannastavna aktivnost, volim crtati u slobodno vrijeme, jednostavno sam kreativan.'. Ana, voditeljica mladih u Udruzi slijepih i slabovidnih, i sama ima teškoća s vidom. Na radionicu je povela i svoje kćeri.

Petu godinu radionicu izrade pisanica za članove koprivničko-križevačke Udruge slijepih i slabovidnih u knjižnici vodi slikarica Gordana Špoljar Andrašić uz potporu jedne koprivničke tvrtke koja je za tu prigodu izradila jaja od recikliranog papira: 'Zanimljivo je da je da su i takva jaja darovali danskoj kraljici kad je prije par godina. I ona je bila jako iznenađene i oduševljena tim darom'. Osim za članove Udruge slijepih i slabovidnih, kreativne radionice izrade papirnatih uskrsnih pisanica organiziraju se za djecu Dječjeg doma Svitanje i koprivničkih dječjih vrtića. Svi će njihovi radovi biti izloženi u koprivničkoj knjižnici.