'Armati' svim generacijama pomaže pronaći životni poziv

Književni dvojac Larí Marí (Larissa Kunić i Marieta Kola) dobitnice su Kiklopa za najbolji debitantski roman 2014. i spisateljice čiji su romani 'Bez ljubavi i mržnje' i 'Zlatni Mjesec' ušli u stalni postav Britanska kraljevske knjižnice, izdale su treći roman iz ciklusa 'Proza koja liječi' - 'Armati'.

Svi se izlozi knjižara šarene u žuto ljubičastim, uskršnji tonovima trećeg romana koji je izašao iz tiska pred desetak dana. Nije uskršnji samo po bojama, već se i radnja odvija za Uslrs u Veneciji. 'Armati' je velika obiteljska tajna koja nam govori koliko zapravo ne poznajemo svoje bližnje, ali i o prihvaćanju različitosti. Roman ima i podnaslov 'Potraga za životnim pozivom' .

Autorice su začetnice novog književnog pravca koji su nazvale 'Proza koja liječi'. Kažu da su terapeutkinje duše, tijela i psihe. Već 20 godina pomažu klijentima u svojoj ordinaciji, a književnost je produžena ruka njihovog savjetodavnog djelovanja.

Čitatelji hvale roman, da je višeg misaonog nivoa. Cilj je 'Armatija' da povede čitatelja u u potragu za životnim pozivom i neostvarenim talentima. Pun je duhovnosti, filozofije i psihoanalize. Pomaže raznim generacija da nađu svoj put, umjesto da čekaju mirovinu kako b radili ono što vam je najdraže.