Pustolov Zvonimir

Priča počinje klasično: završen fakultet, Ekonomija, i nakon toga rad u financijskoj kompaniji. I onda, kaže Zvonimir Novak, dogodi se nešto što vas odvuče na neku drugu stranu. Napušta siguran posao i odlučuje putovati. Prva postaja Amerika s ciljem vidjeti gdje su to živjeli kauboji.

Tri puta proputovao je Europu, ali Azija je oduvijek bila velika inspiracija i želja. Na prvo ozbiljno putovanje krenuo je prije 4 godine. Na Balkanu posjetio je sedam zemalja. Nakon toga bio je u tridesetak zemalja svijeta.

Putuje po svijetu. Skita se i upija dojmove, upoznaju nove kulture, ljude, mentalitet. Sve je to velika životna škola, tvrdi pustolov Zvonimir. Svako putovanje mijenja čovjeka, kaže Zvonimir iz iskustva. Putuje uglavnom sam. I kaže nije za to potrebna neka velika hrabrost.

Želja je jednog dana sve svoje pustolovine pretočiti u putopis i blog. I dok planira neku sljedeću ekspediciju ima jedan jedini savjet za kraj a to je spakirajte ruskake, put pod noge i naučite nešto o drugima ali najviše o sebi.