Na PMF-u 9. noć biologije

Na Prirodoslovno matematičkom fakeltetu u Zagrebu danas se održava 9. noć biologije. Od 17 do 23 sata svi zainteresirani (na lokaciji Marulićev trg 20 – do 20h, u Botaničkom vrtu do 19:00h), besplatno će moći uživati u bogatom programu.

Cilj 'Noći biologije' je da se na jednostavan, svima pristupačan i maštovit način kroz jednostavne pokuse, prezentacije, igraonice, kvizove, kratke filmove, radionice, prikažu znanstvene činjenice iz biologije. Približavajući im biologiju kao znanost o životu, želja organizatora je posjetiteljima približiti život u svim njegovim oblicima i ljepoti.

Zainteresirani srednjoškolci mogu se prijaviti na radionicu 'Molekularna dijagnostika' te sami isprobati metode koje koriste molekularni biolozi i upoznati se s opremom tipičnog laboratorija. Radionica će se održati od 13-15h te od 18-20h, a broj mjesta u svakom terminu je ograničen. Za rezervaciju koja je obavezna kontaktirajte mag. mol. biol. Luku Horvata (luka.horvat@biol.pmf.hr). Također,  unaprijed se treba prijaviti i ekipe za Biološki kviz koji je za sve uzraste.

Zbog velikih gužvi u popodnevnom terminu, preporuka organizatora za djecu predškolske dobi i njihovu pratnju je da posjete manifestaciju u razdoblju organiziranih posjeta od 11-15h. Više informacija ppotražite na Facebook stranici.

Jedna duga uzbudljiva noć koja je proslavila život u svim oblicima, puna entuzijazma organizatora i zadovoljstva posjetitelja. I svake godine nadalje još bolja, ljepša, zanimljivija.