Što je ovog vikenda za izazlak izabrao Dubravko Jagatić?

Glazbeni kritičar Dubravko Jagatić i ovog je petka u emisiji Dobro jutro, najavio pregršt klupskih događaja koji se nude u Zagrebu. Možete birati između black metala, jazza, šlagera, gipsy jazza, domaćih uspješnica...

Petak 7. travnja
Antenat

Danas se nastavlja jučer započeti 4. Biggest Little Rock Festival u klubu Hard Place a tjedan će obilježiti niz godišnjica. U Tvornici kulture zagrebačka subreggae grupa Antenat slavi 20 godina karijere tijekom koje su objavili tri albuma i stekli velik broj poklonika. Njihova je glazba spoj reggae glazbe i world musica uz neizostavne ska i punk elemente s naglaskom na dub. Nedavno im se pridružio i Mak Murtić a koncert u Tvornici bit će presjek njihove karijere i sigurno velika poslastica za njihovu publiku. Njihov posljednji album 'Izlet' objavljen je 2013. godine, sa kojeg gledamo istoimenu pjesmu a koliko znam u tijeku su pripreme za snimanje novog albuma. 

Rođendan večeras slavi i najdugovječniji zagrebački klupski program Astralis. Oni slave 19. rođendan u klubu The Best uz nastup ljudi koji svih ovih 19 godina vode Astralis a to su DJ Go Cut i Ludvig a uz njih još nastupaju Cortex Thrill i Kris Kylven. 

Parov Stelar
Unatoč svim nabrojanim koncertima večeras siguran sam da će još jedan koncert biti prepun zadovoljne publike. Riječ je o koncertu grupe Parov Stelar.  Iza tog se imena krije austrijski glazbenik, producent i DJ Marcus Füreder koji je na sceni još od kraja 90-tih a na svjetskoj glazbenoj sceni se proslavio specifičnom kombinacijom housea, jazza i breabeata s naglaskom na swing. On je jednostavno u plesnom ritmu obradio niz starih hitova iz 20-tih, 30-tih i 40-tih godina prošlog stoljeća a da se ne radi o bilo kakvom glazbeniku govori i podatak da je surađivao sa glazbenicima kao što su Brian Ferry, Lady Gaga, Lada Del Rey itd. Njihovi su koncertu prava koncertna atrakcija pa vjerujem da će publika koja večeras ode na njihov koncert u Dom sportova biti i te kako zadovoljna.

Istu večer i Crvena jabuka u klubu Boogaloo obilježava 30 godina od izlaska albuma 'Za sve ove godine'.

Subota 8. travnja
DogE at Dog
Sutra navečer još jedan poseban koncert. U Močvaru dolazi američka grupa Dog Eat Dog. Gledamo upravo njihov nastup ispred desetaka tisuća njihovih obožavatelja. Riječ je o jednoj od prvih grupa koja je sredinom 90-tih počela kombinirati hardcore i rap uz funk i punk elemente što ih je dovelo do svojevrsne globalne rock atrakcije. Tijekom prvog desetljeća karijere nastupali su sa grupama kao što su  Rage Against The Machine, Metallica, Sepultura, Biohazard, No Dubt itd. Objavili su četiri albuma i osvojili svijet a siguran sam da će i te kako razveseliti domaću publiku sutra navečer u Močvari. Jedan od onih koncerata koji se ne propuštaju!

Nedjelja 9. travnja
Mayhem
I još jedan poseban koncert u nedjelju navečer u Vintage Industrial baru i to za posebnu publiku. One koji vole onaj najtvrđi black metal jer u Zagreb dolaze jedni od osnivača tog glazbenog pravca i zapravo vladari black metala - norveška grupa Mayhem. Dolaze u sklopu velike europske turneje na kojoj u cijelosti izvode album 'De Mysteriis Dom Sathanas' koji se svrstava među najvažnija izdanja ekstremnog metala odnosno black metala. Sa sobom dovode sve hvaljeniji češki black metal band Inferno. Bit će to pravi pakao u nedjelju navečer.

Istu večer u Močvari nastupa američko poljska klupska jazza atrakcija Mike Parker's Trio Theory a Miro Ungar u Kazalištu komedija slavi čak 60 godina karijere i 80 godina života. Nastupa uz pratnju Jazz orkestra HRT-a, Djungo grupe Damira Kukuruzovića  step dua Vodlan brothers te čitavog niza gostiju.