Otvoren Sajam proizvoda hrvatskog sela

Brojni predstavnici OPG-ova ponose se time što i dalje uspijevaju proizvesti kvalitetne proizvode koristeći starinske metode. Izlagači iz svih krajeva lijepe naše posjetiteljima nude kvalitetne suhomesnate i mliječne proizvode, med, vino, voćne rakije, likere, smokve i druge tradicijske delicije.

Otvoren je 16. sajam Proizvoda hrvatskog sela u Boćarskom domu. Odvija se u organizaciji tvrtke Agrarno savjetovanje uz podršku Ministarstva poljoprivrede, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Ove godine sajam je okupio oko 150 izlagača iz svih krajeva koji će posjetiteljima nuditi kvalitetne suhomesnate i mliječne proizvode, med, vino, voćne rakije, likere, smokve i druge tradicijske delicije.

Brojni predstavnici OPG-ova ponose se time što i dalje uspijevaju proizvesti kvalitetne proizvode koristeći starinske metode. Na Sajmu se mogu probati kolači rađeni po receptima baka i djedova, kobasice i kulen rađeni po staroj recepturi, poljički soparnik, prvo jelo zaštićeno oznakom zemljopisnog porijekla, kojeg je predstavio samoprozvani poljički knez i brojne druge nagrađene proizvode.

Damir Kovačić, direktor tvrtke Agrarno savjetovanje istaknuo je i kako je Sajam dobra prilika da se opskrbimo za nadolazeće uskrsne blagdane, a na otvorenju se moglo čuti puno o poticanju domaće proizvodnje. Neki od izlagača su skeptični po tom pitanju i smatraju da im ovakvi sajmovi ne mogu puno pomoći u promociji, dok neki kažu da im ovakve manifestacije budu jedina prilika za predstavljanje široj javnosti.

Posjetitelji mogu uživati u bogatoj ponudi domaćih proizvoda i tradicijskih delicija sve do nedjelje, 9. travnja.