Bečki Wise Consort u Lisinskom izvodi Muku po Ivanu J. S. Bacha

U Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog dolazi uskrsno remek-djelo Johanna Sebastiana Bacha u izvedbi bečkog orkestra, zbora i međunarodnih solista koji su za svoje umjetničko djelovanje odabrali Beč.
Muka po Ivanu, velikoga skladatelja Johanna Sebastiana Bacha, starija je od dvije njegove u cijelosti sačuvane muke. Napisana je tijekom Bachove prve godine rada u Leipzigu te premijerno izvedena 7. travnja 1724., na Veliki petak u crkvi sv. Nikole. Muka po Ivanu priča je o Posljednjoj večeri na Veliki četvrtak, koju izlažu četiri biblijske osobe (Evanđelist, Isus, Petar i Pilat) uz vjerojatno najljepše zborske motete i solo arije. Slijedi Isusov put, od smrti na križu do trenutka polaganja njegova mrtvog tijela u grob.
Na koncertu u Zagrebu 13. travnja u 19 sati nastupit će mladi solisti koji ostvaruju međunarodne uspjehe u opernim i koncertnim kućama diljem svijeta te iskusni dirigent, prof. Erwin Ortner (dugogodišnji suradnik nedavno preminulog maestra Nikolausa Harnoncourta), redoviti profesor na Bečkoj akademiji i dobitnik brojnih međunarodnih nagrada, među kojima je i Grammy za zborsku glazbu (koju je osvojio sa svojim Zborom Arnold Schönberg). Pod ravnanjem maestra Ortnera ponovno stvara znameniti WISE Consort (Wien Internation Soloist Ensemble), ansambl za staru glazbu. Čine ga mladi, međunarodno nagrađeni solisti. Tako će Isusa utjeloviti Matija Meić, a Evanđelista David Jagodic.