'Niste same' - poručuje Ivana Kalogjera ženama oboljelima od raka dojke

Bivša novinarka dnevnih novina Ivana Kalogjera prije dvije godine borila se s rakom dojke. Ova Zagrepčanka iz bitke je izašla kao pobjednica, a nakon što se izliječila, pokrenula je internetsku stranicu 'Nismo same' koja pomaže ženama oboljelima od raka.

Da ima rak, trenutačno nezaposlena novinarka iz Zagreba Ivana Kalogjera, majka dvojice sinova i kćeri, saznala je u 52. godini. Bio je to, kaže, najgori trenutak u njezinu životu, kada joj se cijeli svijet u sekundi raspao na tisuću komadića. 'Kad sam saznala da mi je mama bolesna prvo to nisam shvatila ozbiljno. Bila sam u šoku. Nisam mislila da je moguće da se moja mama razboli', kaže Ivanina kćer Anamarija. 'Moja djeca su odrasla i uvijek smo imali otvoren i iskren odnos. Tako da sam im odlučila reći istinu. Možda nisu pokazivali, ali oni su to puno bolje prihvatili od mene. Oni su rekli - dobro ići ćeš na operaciju i onda ćeš biti zdrava žena. Ja sam par puta znala reći kad smo radili neke planove za more - možda mene više neće biti. Onda su oni meni rekli – ne smiješ tako govoriti. Ako ćeš tako razmišljati, mi ti više nećemo biti potpora, ne računaj na nas', prisjeća se Ivana. Unatoč teškoj bolesti, Ivana je funkcionirala kao i prije. Tvrdoglava, realna i uporna, zadala je cilj da nikad neće odustati. Imala je 16 kemoterapija i 25 zračenja.
Ivana je danas zdrava žena. Ona i njezina prijateljica Maja pokrenule su stranicu na internetu pod nazivom 'Nismo same' kako bi ženama oboljelima od raka bile potpora i pomogle im da pobijede ono što se naizgled čini nepobjedivim. Ivana je tijekom borbe s bolešću imala drage ljude oko sebe koji su joj bili neizmjerna podrška, pa zna koliko to znači: 'Stranicu smo pokrenule kako bismo se solidalizirale sa svim ženama koje boluju od ove zloćudne bolesti. Kako bi u tim teškim trenucima znale da imaju nekoga na koga mogu računati.'.