Masterclass radionica iz mobilnog novinarstva u Zagrebu

Hrvatska radiotelevizija, Fakultet političkih znanosti i Telecentar u sklopu provedbe projekta European Youth News Exchange (Y-NEX) organiziraju Masterclass radionicu iz mobilnog novinarstva.

European Youth News Exchange (Y-NEX)europski je projekt pokrenut 2015. godine uz sudjelovanje Agencije za mobilnost i EU programe i partnerskih organizacija iz Hrvatske, Španjolske, Irske i Belgije, a koji prima potporu u sklopu Erasmus+ programa. Svrha projekta je osposobiti mlade za vještinu mobilnog novinarstva (MOJO) kako bi postali aktivni EU građani koji izvještavaju o pitanjima i temama važnima u njihovu svakodnevnom životu i sredinama u kojima žive. Kurikulum za mobilno novinarstvo, koji su izradili svi partneri Y-NEX projekta,izradom MOOC-a za mobilno novinarstvopostao je online dostupan široj javnosti, a povezuju se i preko online platforme Y-NEX servis za razmjenu vijesti koju će za mlade raditi mladi.
Prijavite se na besplatni program učenja mobilnog novinarstva na internetu
Sukladno planu aktivnosti u Zagrebu će se od 24. do 28. travnja 2017. godine održati Y-NEX Masterclass radionica za najuspješnije sudionike MOOC-a iz svih zemalja sudionica projekta. Hrvatska radiotelevizija u suradnji s Fakultetom političkih znanosti, Televizijom Student i partnerskom tvrtkom Telecentar, organizira ovu petodnevnu radionicu gdje će polaznici pod mentorstvom najiskusnijih mobilnih novinara naučiti napredne tehnike mobilnog novinarstva. 

I dalje sve zainteresirane za mobilno novinarstvo koji se žele usavršiti u proizvodnji vijesti i izvještaja na svojem mobilnom telefonu, te sve koji žele biti upućeniji u novinarsko izvještavanje o važnim temama i problemima, pozivamo da se priključe Y-NEX MOOC-u.

Y-NEX MOOC trenutačno ima oko 400 prijavljenih korisnikaiz Hrvatske, Italije, Španjolske, Njemačke, Poljske, Švicarske, Irske i Belgije, ali, čak i iz Nigerije, Filipina, Egipta, Turske i Argentine čime svjedočimo međunarodnom karakteru i dostupnosti MOOC-a na europskoj, ali i svjetskoj razini. Velik broj prijavljenih korisnika MOOC-a izrazito je aktivno čime se Y-NEX MOOC smjestio među 5 najboljih i najmasovnijih MOOC-ova na Eliademy platformi. Detaljnije informacije o projektu teo mogućnosti prijave na Y-NEX MOOC možete pronaći na internetskoj stranici projekta.