Nikad nije kasno za ostvarenje snova

Mudri ljudi kažu, radi ono što voliš i nikada nećeš imati osjećaj da radiš. Uspjelo je to Jadranki Orihovac. Zagrepčanki koja danas može reći da živi svoj san. Jer napokon dizajnira i izrađuje unikatne predmete.

'Radim to još od najranije mladosti i rekla bih da je to nešto što me strašno veseli, jako me veseli i ispunjava me. Dugi niz godina radila sam nešto sasvim drukčije. Diplomirala sam dva fakulteta društvenih znanosti, ali unazad par godina intenzivno sam se posvetila umjetnosti.', kaže Jadranka. Dizajnira i izrađuje nakit za koji kaže da je odraz nje same. Svaki je primjerak unikat, nećete vidjeti dva jednaka: 'Oduvijek gajim jedan osebujan stil i mislim da svaka žena treba imat svoj stil. Moda je prolazna, ali taj prepoznatljiv stil je nešto što ocrtava svaku ženu. Ja sam svakom komadu nakita dala neko žensko ime. Inspiraciju dobijem od samih materijala. Koristim murano, perle, poludrage kamenčići u svim mogućim bojama.'

No da nije sve u nakitu, složit će se mnogi koje je oduševila svojim, također unikatnim, ručno izrađenim svijećama. Začini ih još laganom notom eteričnog ulja pa osim što su uporabni predmeti, mogu biti i samostalna dekoracija. Izvorni hrvatski ukras. Posljednjih dana njezine su ruke posebno zaokupljene  akrilnim pisanicama. Kaže, i sami možete za Uskrs izraditi takve unikate. Pisanica, ljepilo i - mašti na volju.