Bruno Krajcar: Glazba je moj životni poziv

Glazbeni urednik, radijski voditelj i novinar, producent, etnomuzikolog, studijski glazbenik i multiinstrumentalist Bruno Krajcar u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorio je o ljubavi prema glazbi, svojim počecima, ali i planovima.
Bruno Krajcar član je Hrvatskog društva skladatelja, Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, Hrvatskog novinarskog društva te predsjednik Hrvatske glazbene unije Istarske županije. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje završio je u pulskoj glazbenoj školi 'Ivan Matetić-Ronjgov'. Visokoškolski studij nastavlja na Glazbenoj akademiji u Ljubljani gdje je diplomirao na orguljama 1995. godine. Nije ostao u okvirima klasike jer svoj glazbeni izričaj danas temelji na blues, gospel i jazz uzorima u koje ugrađuje tradiciju Istre bilo u vidu izvornog teksta, bilo tradicionalnih instrumenata ili istarsko-primorske ljestvice. Svira više glazbala a sklada od svoje desete godine. 'Glazba je moj životni poziv od malih nogu. Sve je krenulo dosta rano. Imam dva starija brata koji su svirali, a u kući je uvijek bilo dosta isntrukmenata.  S deset godina sam napisao prvu kompoziciju i od onda stalno pišem. Prije pet gopdina u Istarskom narodnom kazalištu proslavio sam 30 godina od prve zapisane klavirske skladbe koju sam posvetio majci.', rekao je.


U ranoj mladosti surađuje s brojnim glazbenim sastavima i pjevačima kao skladatelj, aranžer, tekstopisac ili instrumentalist. Sa 16 godina počeo je nastupati kao barski pijanist kada i potpisuje prvi profesionalni izvođački ugovor. Autor je oko 400 skladbi, a sklada i surađuje s mnogim eminentnim glazbenicima te nastupa na brojnim festivalima i koncertima u zemlji i inozemstvu.Predsjednik je udruge za očuvanje zavičajne tradicijske kulture 'Histriart' u sklopu koje djeluje kao idejni začetnik ili umjetnički ravnatelj nekoliko smotri. Dugogodišnji je član žirija i odbora Smotre narodne glazbe i plesa Istre. Okuplja i glazbeni sastav pod nazivom 'Istraditional project'. Bruno Krajcar njeguje jedinstveni glazbeni izričaj u kojem spaja naizgled nespojivo, univerzalni glazbeni jezik razumljiv cijelom svijetu s tradicijskim glazbenim elementima Istre i Kvarnera, svojevrsnim glazbenim unikatom.