HRT-ov animirani film Mišo i Robin u završnici prestižnoga međunarodnog festivala

HRT-ov animirani film Mišo i Robin ponovno osvaja svjetsku javnost. Ovoga je puta izborio veliku završnicu u Torinu na prestižnome festivalu Cartoons On The Bay – Pulcinella Awards 2017. u organizaciji  talijanskoga javnog medijskog servisa RAI-ja.

U konkurenciji jakih snaga svjetskih animiranih filmova Mišo i Robin ušli su u veliku završnicu u kategoriji najbolje televizijske serije za predškolsku dob (eng. Best Preschool TV Series) u društvu animiranih filmova iz Italije, Njemačke i Velike Britanije. Nakon dugo vremena, promičući hrvatsku animaciju u svijetu, ova serija osvaja i sve više simpatija malih gledatelja Hrvatske televizije (HRT – HTV) i uveseljava im nedjeljna jutra.

Autori Miše i Robina su dizajneri i animatori Vjekoslav Živković, Marija Ivšić i Denis Alenti, a uz njih kreativni tim čine suscenaristica Martina Čip Škulić, dječja psihologinja Ana Nukić, autor uvodne pjesmice Srđan Gulić Gul, londonska skladateljica Ana Roman i mala ekipa sjajnih mladih animatora. Glasove su junacima posudili glumci Ana Vilenica, Krsto Bošnjak i Marko Jelić, a pripovjedačica je Jelena Buljan. Producentica je Miljana Dragičević.

Animirani film Mišo i Robin nastao je u produkciji tvrtke Recircle za Hrvatsku radioteleviziju (HRT), a emitira se nedjeljom ujutro na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) u okviru dječje emisije Juhuhu.