Goran Navojec na Danima slobodne nastave u Bjelovaru

Već četvrt stoljeća učenici bjelovarske Ekonomske i birotehničke škole na Danima slobodne nastave mogu od stručnjaka iz različitih područja, od gospodarstva do umjetnosti, tijekom tri dana doznati niz zanimljivosti i aktualnosti. Ove godine najviše ih je privukao jedan glumac.

Nekadašnji bjelovarski srednjoškolac Goran Navojec pred učenicima i svojom bivšom profesoricom hrvatskog jezika prisjetio se školskih dana. Kaže, tada vam najviše nedostaje iskustvo kako biste znali donijeti ključne odluke i kojim životnim putem krenuti: 'Najbolje je slijediti zov svog srca i svoje snove i onda vidjeti što će se dogoditi. Ako ćete ispunjavati roditeljske ambicije i želje to može završiti i kobno, to čak vidimo i u obiteljskom biznisu. I u nekoliko slučajeva među mojim kolegama pokazalo se da to ne funkcionira.'

Predavanje ili, bolje rečeno razgovor s Goranom Navojcem, bilo je među najposjećenijim događajima na Danima slobodne nastave. No uvijek je riječ o velikom odazivu učenika jer im često iz prve ruke govore stručnjaci koji su vrhunski u svojem području rada. Na Dane slobodne nastave bjelovarske Ekonomske i birotehničke škole dolaze i stručnjaci iz inozemstva i akademici, a nakon predavanja analizira se koja su bila najdojmljivija i koja će najviše koristiti za uspjeh u redovitoj nastavi.