Završena prva faza sanacije crkve u Kastvu

Prva faza sanacije zidina monumentalne, u 17. stoljeću započete i nikad dovršene, crkve u Kastvu poznate kao lokalitet Crekvina - završena je. Riječ je o atraktivnoj ambijentalnoj pozornici na kojoj se održavaju tradicionalni ljetni kulturni događaji. Prvi dio revitalizacije s milijun kuna sufinanciralo je Ministarstvo turizma. 

Revitalizacija Crekvine rađena je po uzoru na srodne ambijentalne pozornice u Portugalu, Španjolskoj, Francuskoj i Italiji. Ovakvi impresivna arhitektonsko-kulturna zdanja omiljena su mjesta turistima diljem svijeta.

Riječ je o prvoj temeljitoj obnovi Crekvine u posljednjih stotinu godina. Uz sam objekt, dodane su i tzv.kapsule, jedna je već postavljena, a druga će biti dogodine, u kojima su svlačionice i skladišni prostor.

U drugoj će fazi popločati trg Crekvine, postaviti rasvjeta, izgraditi montažnu pozornicu i gledalište, te posaditi drvorede. Za to će trebati još 5 milijuna kuna koje se planiraju namaknuti sredstvima namjenjenima za Urbanu anglomeraciju Rijeka. Uz rok dovršetka - iduće turističke sezonu.