Najbolji izlasci za vikend na obali

I ovog petka u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska' glazbeni kritičar Dubravko Jagatić najavio je koncerte koji su pred nama.

Subota 15, travnja
Fantom slobode, The String, Spectrum i Hladno pivo
Sutra prigodnim koncertom završava Kulturaljka. Kulturno glazbena manifestacija koju organizira šibenska nezavisna, neprofitna i volonterska udruga P.A.R.K.. Kako grad ne brine baš za svoje mlade, pa da im na primjer da neki prostor u kojem bi mogli pokazati svoju kreativnost, tako se ova hvalevrijedna udruga između ostalog bori za dobivanje takvog prostora u kojem bi se mladi Šibenika mogli kreativno izražavati. Osim niza radionica i tribina, Kulturaljka ove godine završava sutra velikim koncertom u Bivšoj vojarni Bribirskih knezova gdje će nastupiti grupe: Fantom slobode, The String, Spectrum i Hladno pivo. Tulum je zagarantiran.

Irena Žilić
I splićani sutra imaju priliku doživjeti jedan odličan koncert. U Quasimodu svira Irena Žilić koja je nedavno objavila novi album 'Haze'. Neki su ga kolege već ocijenili kao remek djelo tako da svakako treba obratiti pažnju na Irenu i njezin novi album koji je stvarno fenomenalan. Irena tako sutra nastupa u Splitu, u utorak 18. U Rockmarku u Zagrebu u jednoj akustičnoj varijanti a sve kao priprema za veliku zagrebačku koncertnu promociju albuma koja će se održati u Tvornici kulture u subotu 22. Travnja ali to ću najaviti kad dođe vrijeme.

I Puljanima bi valjalo sutra posjetiti klub Uljanik jer nastupa Edo Majka koji je nedavno sa svojim novim, sjajnim bendom razvalio Tvornicu kulture pa vjerujem da će se u jednakom svjetlu predstaviti i pulskoj publici sutra navečer.

Četvrtak 20. travnja
Mercahandise
Skačem na četvrtak da bi najavio odličan američki bend Merchandise koji gostuje u Močvari u organizaciji ekipe iz Žednog uha. Mercahndise dolazi iz Tampe na Floridi, na sceni su od 2008. godine a njihova je glazba mješavina post punka i elektronske glazbe. Trenutno su na velikoj europskoj turneju u sklopu koje dolaze i u Zagreb a nakon Europe nastavljaju turneju po SAD-u. Odličan bend koji je trebao gostovati još u studenom prošle godine ali je zbog ozljede pjevača kompletna turneja pomaknuta i evo ih sada ipak kod nas. Iskrena preporuka za ovaj koncert. 

I na kraju samo da spomenem jedan koncert kakav nemamo prečesto prilike doživjeti a riječ je o koncertu indijske glazbe koji će se održati taj isti četvrtak 20. travnja u klubu Hard Place gdje će nastupiti Imran Khan na sitaru i Om Prakash Pandey na tabli. Riječ je o vrhunskim glazbenicima pa vjerujem da će i ovaj koncert biti prava poslastica za ljubitelje indijske glazbe.